Melide, 3 de maio de 2018. A XXVII Festa do Melindre e da Repostaría Tradicional da Terra de Melide contará cos Hermanos Torres, os cociñeiros xemelgos do programa “Torres en la Cocina” de TVE, coma pregoeiros. Os famosos chefs porán en valor os doces que se exaltan neste evento reposteiro e realizarán un showcooking o sábado 12 de maio ás 19:30h na localidade coruñesa, mostrando así o seu estilo aos fogóns en directo, para todas as persoas que desexen asistir.

Coma ven sendo habitual, a festa nomeará tamén aos embaixadores desta edición, que serán o actor da serie Fariña Monti Castiñeiras, a instagramer The Foodie Searcher, o adestrador do Obradoiro CAB Moncho Fernández, o chef Quique Rodríguez, o director de Comunicación e Relacións Institucionais de El Corte Inglés Galicia Pati Blanco, o director da Orquestra de Cámara de Galicia Rogelio Groba, o director do CIFP Compostela Ramiro Esparís, a Asociación Deportiva Cerne, o Conselleiro de Cultura, Educación e Ordenación Universitaria Román Rodríguez, a Directora Xeral de Comercio e Consumo Sol María Vázquez e a Xerente da Fundación Pública Artesanía de Galicia, Elena Fabeiro.

O Concello de Melide tamén vén de presentar o programa oficial da festa, que contará cunha feira de produtos artesanais, actuacións musicais a cargo de Cómplices, Miguel Costas, a Banda de Nash, Óscar Ibáñez, Leirabuxo, Froito Novo, a banda de música de Agolada, animación musical de rúa coa charanga BB+, unha sesión vermú a cargo de Petroni amenizada pola artista pop Silvia Penide e o clown Circanelo para os máis pequenos da familia.

Coma pistoletazo de saída, a Festa do Melindre e o Centro de Transfusión de Galicia realizaron unha campaña solidaria de colaboración do 27 ao 30 de abril, recompensando con ricos, un dos doces tradicionais da Terra de Melide, á cidadanía que se achegou a doar sangue en Melide, Lugo, Ourense, A Coruña e Vigo.

A Festa do Melindre e da Repostaría Tradicional, que este ano cumpre a súa vixésimo sétima edición, celebrarase os días 12 e 13 de maio na localidade coruñesa, exaltando os ricos, os amendoados e os melindres, as tres elaboracións típicas da zona que confeccionan seis casas de artesáns dende hai máis dun século.

Os chefs xemelgos Torres

Sergio e Javier Torres (Barcelona, 1970), ademais de físico, comparten unha paixón pola cociña que foi inculcada pola súa avoa materna. O seu estilo está marcado por unha mestura de vangarda e natureza que saca o mellor os produtos de tempada. En 2002, deciden unirse e comezar a súa carreira en común no Rodat de Javea e xuntos seguen a día de hoxe nos establecementos Dos Cielos de Barcelona -que conta con 2 Estrelas Michelin- e de Madrid.

A nivel internacional, Brasil marcounos tanto que contan con dous restaurantes “Eñe”, un en Río de Janeiro e outro en São Paulo. Pero non sempre traballaron xuntos. Ambos viaxaron por todo o mundo descubrindo o funcionamento das mellores cociñas. Sergio, traballou no restaurante Reno (*Estrela Michelin), Neichel de Barcelona (**), O Señorío de Bertiz de Madrid (*), Akelarre de San Sebastián (**), Lle Xardín deas Sens de Montpellier (**), Alain Ducasse (***) e o Praza Atenée de París (***). Pola súa banda, Javier completou a súa formación en Xirasol de Moraira (Alacant) (**), Neichel (**), Reno de Barcelona (*), Racó de Can Fabes (***) ou o Philippe Rochat (anteriormente Fredy Girardet) de Crissier (Suiza) (***).

En canto ao mundo mediático, a súa naturalidade e desenvoltura fíxoos chegar ata a televisión cun programa propio, primeiro en Cociña2 e, actualmente, con Torres na cociña, ambos os para TVE. Tamén publicaron varios libros coas mellores receitas Torres: Brasiladois, Da terra ao ceo (2014), Torres na cociña (2016) e Cociña en casa cos irmáns Torres (2017).

Categorías: Novas

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Se continuas a usar este sitio aceptas o uso de cookies. máis información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar